Här finns vårt arkiv med bildkollage

Vill du se fler? Testa då på: Lantbruk, Marknad, MC, Moped, Skillingarydsrallyt, Smålandsrundan eller Utflykter

Nationaldags Rally 2021


Det första, men kanske inte sista? – Nationaldagsrallyt har genomförts i Götaströms Fordonshistoriska Klubbs regi. Från Klubblokalens innergård sken solen ikapp med de ca: 80 förväntansfulla ekipage som hade kommit för att delta.
Alla möjliga veteranfordon kunde beskådas denna dag. Allt ifrån Amerikanska muskelpaket till Franska husbilar. Citroën-klubben hade samlar några tappra medlemmar för att komma till oss och köra vårt rally. Ända från bl.a.  Göteborg och Vårgårda kom några deltagare, och det är vi väldigt glada för! Roligt att se era fantastiska bilar!

Så resultatet.
Tävlingen gick ut på att man skulle ta sig till ett antal punkter i tätorterna, för att där svara på ett antal frågor. När sedan slutsumman beräknats skulle resultatet skickas in per elektroniskt fick-telefonsmeddelande.
Skiljefrågan bestod av frågan: ”Hur många korrekta svar kommer in innan kl: 18:00.” Detta gjorde att det var näst intill ofuskbart.

Svaret på rallyrundan skulle beräknas till 2106, och skiljefrågan landade till slut på 23.

Imponerande var att vinnaren; Conny Johansson från Bondstorp prickade in alltihop! Det måste sannerligen vara något visst med att åka Opel Manta!
 
Vinnare:

  1. Conny Johansson , Bondstorp -Arbetslampa med radio
  2. Samuel Willen, Skillingaryd - Prenumereration Classic Motor
  3. Torbjörn Sturesson, Värnamo – Borrmaskin
  4. Olle Ekwall, Vaggeryd – Garagedomkraft
  5. Viktor Pereira, Skillingaryd - Lykta Julljus
  6. Björn Otterberg, Skillingaryd – Grytunderlägg
  7. Bruno Lekström, Stoarp Hok – Bilvårdsprodukter
  8. Mattias Ivarsson, Skillingaryd - Choklad

 
 

Sensommar och Jubileumsrally 2020-09-05

I Lördags hölls ett rafflande sensommarrally i Götaströms Fordonshistoriska Klubbs regi. Uppslutningen blev väldigt god trots ett svajigt väderläge. Vid starten i Skillingaryd inräknades 88 startande deltagare som med iver och glada miner gav sig ut på den 10 mil långa rundan. Sträckan gick från Skillingaryd via Nåthult upp över Hult och Skogs vidder till Vaggeryd. Därefter avverkades Hok, Ödestugu och Spexeryd tills det blev dags för ett klurigt manöverprov vid Stig Anderssons nostalgimack i Moliden. En vippa skulle dras upp så långt man vågade, men drog man FÖR långt så tippade den över och nollpoängaren var ett faktum. Stämningen var på topp bland både förare och åskådare. Färden gick sedan vidare tillbaka till Skillingaryd fast nu längs den västra sidan av E4:an. Taberg, Sjöhult och Bratteborgs gårds vackra vyer passerades.
Utmed vägen fanns 13 frågor som skulle besvaras. Frågorna var inspirerade av de senaste 25 åren, och frågorna handlade om allt från Notre Dame till Ingo Johansson. Visst kan det kännas frestande att använda Google i sådana här sammanhang, men i instruktionerna stod klart och tydligt att: ”Den som Googlar svaren kommer att drabbas av skit i förgasaren och andra förbannelser!” Alla ekipage klarade sig runt banan för egen maskin, vilket måste betyda att ingen fuskade.
GFHK:s styrelse tackar alla deltagare och hälsar er välkomna till kommande aktiviteter i klubben. Håll utkik på vår hemsida götaström.nu. 
Totalt kunde deltagarna skrapa ihop 18 poäng längs resan, men det lyckades ingen med. Däremot var det 6 st tävlande som alla fick 16! Således fick skiljefrågan avgöra inbördes ordning.
Vinnarna meddelas via SMS/Mail.
 
Grattis till alla vinnare!
1:a pris: Hylsnyckelsats krafthylsor – Swedol – Anders Johansson
2:a pris: Prenumeration - Classic Motor – Wåge Dahl, Jönköping
3:e pris: Presentkort Hjulinställning – Swärds – Bengt Gyllenmyr, Norrahammar
4:e pris: Bilvårdsprodukter - AB Bildelar – Roger Berggren, Jönköping
5:e pris : Presentkort Däckskifte – Swärds – Andreas Jonsson, Skillingaryd
6:e pris: Radiostyrd leksaksbil – Batterilagret - Rune Karlsson, Habo
 
Rätta raden:
X          Jan Guillo
2           MCMXCVII
X          Smoke Rings
1           43
2           2179 km/h
X          År 1745
X          Rottne
X          1959
2           Parkettläggare
1           Hälsingland och Gästrikland
X          Rhoca-Gil
X          Dag Hammarskjöld
1           Vår Fru
 
Skiljefrågan: 505 st Skruvar i burken.

Mvh Christer Malmborg
 
Bilderna är tagna av Esbjörn, Ewald och Stig A

loading...

Årsmöte 2020-02-06
Torsdag 6 februari var det dags för klubbens årsmöte som hade samlat ett 75-tal medlemmar. Efter snabba årsmötesförhanlingar av vår medlem Allan Ragnarsson som orförande för mötet. Detta va nog det snabbast i klubbens historia. Tack Allan. Liten presentation om Götaström Classic motor på travbanan gjordes, det är ju inte hela programmet klart och vidare planering pågår. Även vad vi måste investera i tex maskiner o verktyg för skötsel av vår fordonspark.
Efter förhanlingarna så blev det avtackning med en blomsterkvast till Esbjörn Johansson som tyvärr lämnar styrelsen men vi får hans uppbackning på fler andra poster i klubben, även Allan fick en blomster. Sedan kom det så många väntat på den sedvanliga smörgåstårtan med tillbehör o avslut med kaffe. / Ewald

loading...

Klubbens julfest/julbord 5/12 2019

Första torsdagen i december har det blivit tradition att ha julfet/Julbord i klubben. Vi brukar alternera på lite olika ställen men liksom förra året blev det Tallnäs stiftsgård i Tofteryd. Vi va nästa 70 personer som samlades för o äta oi dricka  gott. Vår ordförande Christer hade knåpat ihop ett kryss som innehöll att gissa på olika TV-serier vilket inte alltid är så lätt. Efter detta blev det olika legendare o klubbprofiler utklädda till tomtar, som ni ser på bilderna. Efter godis, kaffe o div annat gott så hade kvällen gått.  //ewald

loading...

7/11 Klubbafton med Mats Bergman från Skillingaryds motorklubb

Till klubbträffen hade bjudits in Ordförande i Skillingaryds Motorklubb Mats Bergman för o berätta om sig själv och några av sina rallybilar med bilder och där ingick även några rafflande bildspel från verkligheten från en av sönernas rallybil..

Lite historik om Skillingards Motorklubb  och dess olika grenar som ni ser några på bilderna som kommer från Mats visning. Klubben firar 50 år  2020.

Nästa år körs en SM tävling i Rally i kommunen o några grannkommuner som klubben ansvarar för. Detta lär vi återkomma till. Ett 30-tal personer hade hörsammat inbjudan och en tog saken på allvar o körde rallybil till klubbloklaen/bra gjort  //ewald

loading...

Waggerydsdagen 2019-08-31

loading...

Frammedagen 2019-05-18

loading...

Matrikelutbildning 2019-03-21

loading...

HLR 2019-01-24

loading...

Årsmötet 2019

loading...

Ewalds blandade bilder

loading...