Ewalds blandade bilder

loading...

Årsmötet 2019

loading...

HLR 2019-01-24

loading...

Matrikelutbildning 2019-03-21

loading...

Frammedagen 2019-05-18

loading...

Waggerydsdagen 2019-08-31

loading...

7/11 Klubbafton med Mats Bergman från Skillingaryds motorklubb

Till klubbträffen hade bjudits in Ordförande i Skillingaryds Motorklubb Mats Bergman för o berätta om sig själv och några av sina rallybilar med bilder och där ingick även några rafflande bildspel från verkligheten från en av sönernas rallybil..

Lite historik om Skillingards Motorklubb  och dess olika grenar som ni ser några på bilderna som kommer från Mats visning. Klubben firar 50 år  2020.

Nästa år körs en SM tävling i Rally i kommunen o några grannkommuner som klubben ansvarar för. Detta lär vi återkomma till. Ett 30-tal personer hade hörsammat inbjudan och en tog saken på allvar o körde rallybil till klubbloklaen/bra gjort  //ewald

loading...

Klubbens julfest/julbord 5/12 2019

Första torsdagen i december har det blivit tradition att ha julfet/Julbord i klubben. Vi brukar alternera på lite olika ställen men liksom förra året blev det Tallnäs stiftsgård i Tofteryd. Vi va nästa 70 personer som samlades för o äta oi dricka  gott. Vår ordförande Christer hade knåpat ihop ett kryss som innehöll att gissa på olika TV-serier vilket inte alltid är så lätt. Efter detta blev det olika legendare o klubbprofiler utklädda till tomtar, som ni ser på bilderna. Efter godis, kaffe o div annat gott så hade kvällen gått.  //ewald

loading...

Sensommarrally 2021.


Lördagen den 4 september anordnade Götaströms fordonshistoriska klubb sitt andra Sensommarrally i ordningen. Solen sken ikapp med deltagarna denna dag, och de cirka 45-tal startande hade en trevlig och lite trixig runda att genomföra.
Banan bestod denna gång av 6 etapper. Dels adresser som skulle besökas i både Vaggeryd och i Skillingaryd, men även transportsträckor med frågor att fundera på längs vägen. Sträckningen var förlagd på fina små asfalterade vägar från Skillingaryd, via Bratteborgs gård och Ekeryd upp förbi Månsarp och Taberg för att sedan göra ett stopp vid Nostalgimacken i Moliden. Där kunde deltagarna sträcka på benen och sparka på varandras däck i väntan på sin tur att utföra den svåra uppgift som bestod av något så enkelt som att lossa en mutter från en skriv. Dock var dessa tingestar specialkonstruerade så att de drogs åt hårdare oavsett vilket håll man försökte vrida på. Men med list och klurighet gick det att dela på dem vilket resulterade i tio friska poäng.
Mackföreståndare Stig Andersson hade hjälp från Esbjörn och Marie Åslew vid denna bemannade kontroll. Vid starten fanns som funktionärer Mats Carlsson, Niklas Lindberg, Thomas Nordqvist samt undertecknad. På hemvägen passerades Fängen och Sandsjön och Vaggeryds tätort med ytterligare klurigheter att fundera över. Tack till er som deltog, och grattis till alla vinnare! Vinnarna kontaktas i början av veckan!
/Christer Malmborg

Vinster:
1:a pris: Presentkort ”Vår lilla stad” – 1000 kr                       Wåge Dahl
2:a pris: 8 liter motorolja                                                        Sune Larsson
3:e pris: Presentkort ”Vår lilla stad” – 500 kr                         Stefan Johannesson
4:e pris: GFHK Medlemsavgift – 250 kr                                Mattias Ivarsson
5:e pris: Presentkort Bowling City i Jönköping                      Göran och Gunvi Johansson
6:e pris: Bilvårdsprodukter                                                     Henrik Bernardsson
7:e pris: Skruvmejselset                                                         Raymond Svensson
 
Dragning på medlemsnummer:
Presentkort Bowling City i Jönköping!                                    Jörgen Gustafsson
 
 

loading...

Sensommar och Jubileumsrally 2020-09-05

I Lördags hölls ett rafflande sensommarrally i Götaströms Fordonshistoriska Klubbs regi. Uppslutningen blev väldigt god trots ett svajigt väderläge. Vid starten i Skillingaryd inräknades 88 startande deltagare som med iver och glada miner gav sig ut på den 10 mil långa rundan. Sträckan gick från Skillingaryd via Nåthult upp över Hult och Skogs vidder till Vaggeryd. Därefter avverkades Hok, Ödestugu och Spexeryd tills det blev dags för ett klurigt manöverprov vid Stig Anderssons nostalgimack i Moliden. En vippa skulle dras upp så långt man vågade, men drog man FÖR långt så tippade den över och nollpoängaren var ett faktum. Stämningen var på topp bland både förare och åskådare. Färden gick sedan vidare tillbaka till Skillingaryd fast nu längs den västra sidan av E4:an. Taberg, Sjöhult och Bratteborgs gårds vackra vyer passerades.
Utmed vägen fanns 13 frågor som skulle besvaras. Frågorna var inspirerade av de senaste 25 åren, och frågorna handlade om allt från Notre Dame till Ingo Johansson. Visst kan det kännas frestande att använda Google i sådana här sammanhang, men i instruktionerna stod klart och tydligt att: ”Den som Googlar svaren kommer att drabbas av skit i förgasaren och andra förbannelser!” Alla ekipage klarade sig runt banan för egen maskin, vilket måste betyda att ingen fuskade.
GFHK:s styrelse tackar alla deltagare och hälsar er välkomna till kommande aktiviteter i klubben. Håll utkik på vår hemsida götaström.nu. 
Totalt kunde deltagarna skrapa ihop 18 poäng längs resan, men det lyckades ingen med. Däremot var det 6 st tävlande som alla fick 16! Således fick skiljefrågan avgöra inbördes ordning.
Vinnarna meddelas via SMS/Mail.
 
Grattis till alla vinnare!
1:a pris: Hylsnyckelsats krafthylsor – Swedol – Anders Johansson
2:a pris: Prenumeration - Classic Motor – Wåge Dahl, Jönköping
3:e pris: Presentkort Hjulinställning – Swärds – Bengt Gyllenmyr, Norrahammar
4:e pris: Bilvårdsprodukter - AB Bildelar – Roger Berggren, Jönköping
5:e pris : Presentkort Däckskifte – Swärds – Andreas Jonsson, Skillingaryd
6:e pris: Radiostyrd leksaksbil – Batterilagret - Rune Karlsson, Habo
 
Rätta raden:
X          Jan Guillo
2           MCMXCVII
X          Smoke Rings
1           43
2           2179 km/h
X          År 1745
X          Rottne
X          1959
2           Parkettläggare
1           Hälsingland och Gästrikland
X          Rhoca-Gil
X          Dag Hammarskjöld
1           Vår Fru
 
Skiljefrågan: 505 st Skruvar i burken.

Mvh Christer Malmborg
 
Bilderna är tagna av Esbjörn, Ewald och Stig A

loading...

Nationaldags Rally 2021


Det första, men kanske inte sista? – Nationaldagsrallyt har genomförts i Götaströms Fordonshistoriska Klubbs regi. Från Klubblokalens innergård sken solen ikapp med de ca: 80 förväntansfulla ekipage som hade kommit för att delta.
Alla möjliga veteranfordon kunde beskådas denna dag. Allt ifrån Amerikanska muskelpaket till Franska husbilar. Citroën-klubben hade samlar några tappra medlemmar för att komma till oss och köra vårt rally. Ända från bl.a.  Göteborg och Vårgårda kom några deltagare, och det är vi väldigt glada för! Roligt att se era fantastiska bilar!

Så resultatet.
Tävlingen gick ut på att man skulle ta sig till ett antal punkter i tätorterna, för att där svara på ett antal frågor. När sedan slutsumman beräknats skulle resultatet skickas in per elektroniskt fick-telefonsmeddelande.
Skiljefrågan bestod av frågan: ”Hur många korrekta svar kommer in innan kl: 18:00.” Detta gjorde att det var näst intill ofuskbart.

Svaret på rallyrundan skulle beräknas till 2106, och skiljefrågan landade till slut på 23.

Imponerande var att vinnaren; Conny Johansson från Bondstorp prickade in alltihop! Det måste sannerligen vara något visst med att åka Opel Manta!
 
Vinnare:

  1. Conny Johansson , Bondstorp -Arbetslampa med radio
  2. Samuel Willen, Skillingaryd - Prenumereration Classic Motor
  3. Torbjörn Sturesson, Värnamo – Borrmaskin
  4. Olle Ekwall, Vaggeryd – Garagedomkraft
  5. Viktor Pereira, Skillingaryd - Lykta Julljus
  6. Björn Otterberg, Skillingaryd – Grytunderlägg
  7. Bruno Lekström, Stoarp Hok – Bilvårdsprodukter
  8. Mattias Ivarsson, Skillingaryd - Choklad

 
 

Årsmöte 2020-02-06
Torsdag 6 februari var det dags för klubbens årsmöte som hade samlat ett 75-tal medlemmar. Efter snabba årsmötesförhanlingar av vår medlem Allan Ragnarsson som orförande för mötet. Detta va nog det snabbast i klubbens historia. Tack Allan. Liten presentation om Götaström Classic motor på travbanan gjordes, det är ju inte hela programmet klart och vidare planering pågår. Även vad vi måste investera i tex maskiner o verktyg för skötsel av vår fordonspark.
Efter förhanlingarna så blev det avtackning med en blomsterkvast till Esbjörn Johansson som tyvärr lämnar styrelsen men vi får hans uppbackning på fler andra poster i klubben, även Allan fick en blomster. Sedan kom det så många väntat på den sedvanliga smörgåstårtan med tillbehör o avslut med kaffe. / Ewald

loading...